Teknikval och design vid nybyggnation av operatörsarbetsplatser

Vi designar kontrollrum, operatörsarbetsplatser som verkar för ökad produktivitet, trivsel och som motverkar trötthet. Vi integrerar din befintlig teknik som SCADA/DCS/video eller andra datakällor.

En ergonomiskt utformad arbetsplats stärker koncentrationen och motivationen hos de anställda. TM-Group planerar och levererar kompletta operatörsmiljöer för övervakningscentraler för drift och kontroll eller larmcentraler. Alla bord och väggar är modulära och imponerar med maximal flexibilitet och ergonomi. De är idealiska för 24/7 användning. Förutom högkvalitativa arbetsstationer erbjuder TM-group även teknik som behövs för att på ett smidigt sätt visualisera processer och flöden från 1000-tals videokällor. En demo i vårt showroom är mycket övertygande, -Välkommen !

För att ge er som kund en helhet i er kontrollrumsmiljö så levererar vi bla produkter från nedan leverantörer för ert kundanpassande önskemål – allt i en lösning! Vi kan göra allt från layout till installation och support efter önskemål!

• Design & layout av kontrollrum och dess kringliggande miljöer för bästa funktion, klimat, ergonomi mm

• Kundanpassade kontrollrumsbord med diverse tillbehör från Erich Keller http://erichkeller.com/en/index.php

• Stora skärmar resp Video Väggar med grafiska kontroller från Eyevis http://www.eyevis.de/en/markets.html

• Alla olika typer av monitorer från EIZO http://eizo.se/

• Olika typer av röst system för att styra röst ljud från samma applikation/eller hårdvara och prata i ett och samma headset: exempel telefoni, radio, RAKEL, WHF mm (Olika produkter beroende på lösning!)

• Perfekta arbetsstolar för 24/7 verksamhet från Stolcomfort: http://stolcomfort.com/sv/startseite.html

• Inspelning av ljud och bild skärmar och alla dessa integrationer med bla robotics, RTI etc från NICE: http://www.nice.com/  Vi har även Nice securitys portfölj http://www.nice.com/protecting/public-safety

• Telefoni system från bla British Telecom: http://www.globalservices.bt.com/uk/en/home

• Signal-torn & ljud-moduler från Patlite: http://www.patlite.com • Interaktiva Smartboard från Netsmart:

Besök vårt showroom i Stockholm och provkör produkter och visualiseringssystem i våra i vår utställning.

Vi tittar på dina förutsättningar och önskemål och ritar upp våra förslag med hjälp av 3D CAD. Det blir enkelt att diskutera layouten.

3D Cad och VR teknik låter dig uppleva våra desingförslag innan du investerar, – det är vi ensamma om. Med VR glasögon kan du gå runt i rummet i 3D ritningen och på ett mycket realistiskt sätt känna efter om storleken på rummet eller operatörsmöblemanget känns rätt.

Belysning, operatörsbord, operatörsstolar, säkerhet, akustik, ergonomi, färg och materialval är exempel på saker vi beaktar när vi designar nya operatörsmiljöer.